Over Daniël Spies

“Het mooiste wat we kunnen ervaren is het mysterie…”

 

IMG_1607Daniël’s liefde voor de goochelkunst begon op jonge leeftijd.

Na jaren onder de ‘vleugels’ van een professionele goochelaar het vak te hebben geleerd heeft Daniël zijn eigen unieke stijl ‘Close-Up-Goochelen’ ontwikkeld en treed hij op in binnen en buitenland.
Daniël studeert nog dagelijks urenlang nieuwe routines en magische effecten in. Ook schrijft hij scripts voor zijn voorstellingen waarbij hij iedere beweging zorgvuldig uitwerkt.

 

 

In zijn zoektocht naar bijzondere effecten reist Daniël af naar meerdere continenten om workshops, congressen en lezingen bij te wonen, attributen aan te kopen en kennis op te doen om nieuwe ideeën verder uit te ontwikkelen.

Iedere illusie is een verhaal op zich waarin wonderen plaatsvinden onder schijnbaar onmogelijke omstandigheden.

Uw blijft zo lang mogelijk rationeel denken totdat… de steunpilaren onder uw theorie worden weggevaagd en uw ‘emotionele overtuiging’ het van u overneemt.

Vanaf dat moment kijkt u naar pure magie…

 

Daniël Spies

Daniël: “Ik probeer mijn publiek een soortgelijk gevoel mee te geven als dat ze in een (live) film zouden ervaren.”

De beste films hebben dan ook een aantal zaken gemeen: Prachtige beelden, indrukwekkende muziek, een ‘pakkend’ verhaal en soms ook waanzinnige special effects. Deze ingrediënten pas ik toe in mijn Close-Up-Illusies en zijn de basis voor alle effecten die ik creëer, ontwikkel en vertoon.” Wie een optreden verwacht met elastiekjes,potloden en zijden doekjes zal teleurgesteld zijn… wie houdt van bijzondere (en voor het oog aantrekkelijke) rekwisieten, rook, vuur en effecten met meer  ‘diepgang’  komt helemaal aan zijn trekken!